Ülke

Dil Seçenekleri

İade ve Değişim Garantisi

Mezuniyet Töreninde Ne Giyilir?

Mezuniyet Töreninde Ne Giyilir?

Eğitim hayatının her evresi heyecanlı olduğu gibi mezuniyet töreni heyecanı da gençler için oldukça büyüktür. Mezuniyet töreni yaklaşırken gençler, “kep töreninde ne giyilir?”, “mezuniyet cübbesi içine ne giyilir?” “Kep atma töreni lise kıyafetleri nelerdir?” gibi konu başlıklarında araştırma yaparlar. Arya Moda olarak hazırladığımız bu rehber ile özel gün için en uygun mezuniyet kombinlerini yapabilirsiniz.

Mezuniyette Cübbe ile Uyumlu Hangi Renkler Tercih Edilmeli?

Yoğun eğitim yıllarının ardından gelen mezuniyet töreni, bireyler için heyecanlı bir dönemdir. Üniversite, lise veya ortaokul eğitim sürecini tamamlayanlar için kep atma heyecanını yaşamak önemlidir. Törende, eğitim görülen okulun belirlemiş olduğu kep takımı bulunur. Mezuniyet cübbesi, her eğitim kurumuna göre değişiklik gösterir. Genellikle uzun ve kapalı olarak tasarlanan cübbe içine giyilecek mezuniyet abiye modellerinin fazla kabarık, abartılı veya hacimli olmamasına özen gösterilmelidir. 

Ayakkabı seçerken de uzun dakikalar ayakta kalınması halinde rahatsız etmeyecek, konforlu ürünler uygun olur. Cübbe altına pantolon veya elbise seçerken, cübbenin rengine dikkat edilmelidir. Genellikle koyu renklerde olan mezuniyete özel kıyafetin içine renklerle uyum sağlayacak koyu renklerde bir seçim yapmak faydalı olacaktır. Siyah, lacivert, gri ve buna benzer klasik koyu renkler ile gerekli resmiyeti yakalayabilirsiniz. 

Koyu renklerden hoşlanmayanlar için de açık mavi, pembe veya benzer pastel tonlara sahip elbiseler etkili bir görünüm sunar. Cübbenin renkli sade tonlara sahipse, hafif desenlere sahip kıyafetler tercih etmek mümkündür. Ancak bu noktada desenlerin fazla büyük ve dikkat çekici olmamasına özen gösterilmelidir. Küçük ve zarif desenlere sahip lise mezuniyet kıyafetleri gibi seçenekleri inceleyebilirsiniz. 

Pencere Yaka Saten Midi Boy Elbise Siyah
Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Mezuniyet Törenleri İçin Stil Tüyoları

Hayatın en önemli günlerinden biri olan mezuniyet töreni esnasında, hangi kıyafetlerin tercih edileceği oldukça önemlidir. Bu özel günü daha da özel kılmak için kıyafet seçimleri özenle yapılır. Seçim noktasındaki öncelik ise tema uygun olmasıdır. Törenin nerede yapılacağı, iklim şartları, cübbenin özellikleri gibi faktörler, kıyafet seçiminde belirleyici etkenlerdir. Mezuniyette siyah giymek sıklıkla yapılan tercihler arasında olup, klasik ve şık bir görünüm elde etmekte başarılı bir seçimdir. 

Her zevke ve yaşa uygun Arya Moda koleksiyonundan abiye elbise çeşitleri, takım, tulum veya elbise seçerek, uyumlu aksesuarlar ile bir bütünlük elde edebilirsiniz. Zengin seçeneklere sahip olan koleksiyon içerisinde pastel tonlar, canlı renkler, kabarık ya da sade tasarımlar, volanlı veya uçuş uçuş elbiseler, gecenin en şık hanımı olmanızı destekler. Mezuniyet temasına uygun, tarzınızı yansıtacak ve ışıl ışıl görünmenizi sağlayacak çeşitlere sahip Arya Moda, her yaş grubundan kişiye hitap ediyor. 

Koleksiyonun, cübbenizin rengine ve modeline en uygun tasarımlarını inceleyerek tarzınıza hitap eden kıyafeti seçebilirsiniz. Cübbeniz ile uyum içerisinde olacak saten, şifon, açık veya koyu renkli elbiseleri ile şık gözükebilirsin. Kıyafetinizin sade ve şık detaylara sahip olması tamamen sizin tarzınızla doğru orantılıdır. Kıyafetinizi doğru ayakkabı ve aksesuarlar ile tamamlayarak hoş bir görünüm elde etmek mümkündür. 

Kep Töreni İçin İdeal Kıyafet Seçenekleri

Öğrenciler için mezuniyet partisi veya mezuniyet töreni günlerinin yaklaşmasıyla heyecanlı bir süreç başlar. Heyecanın içerisinde elbette günler öncesinde başlayan kıyafet seçimi de yer alır. Bu özel günde şık ve göz kamaştırıcı olmak için en ideal kıyafeti seçmek önemlidir. Tercih edeceğiniz kıyafetin şıklığı önemli olduğu kadar günün anlam ve önemine uygun olması da belirleyici bir etkendir.

Zamansız seçimler yaparak modaya uyum sağlayacağınız gibi cübbe içerisinde şık duran bir deneyim de elde edebilirsiniz. Kısa veya maxi abiye elbiseler tercih edebileceğiniz gibi mezuniyette saten giymek de oldukça şık olacaktır. Kıyafetin ideal olması için resmi ve mezuniyet ruhuna uygun olmasına dikkat etmekte fayda vardır. İçerisinde rahat edebileceğiniz pantolon veya elbisenin altına ayakkabı seçerken de uyum içerisinde olacak ürünler oldukça şık duracaktır.

Lila Halter Yaka Sırt Kısmı Bağlamalı Parlak Kumaş Abiye
Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Baloda Stilinizi Yansıtın Bileceğiniz Elbise İpuçları

Hayatınız boyunca anacağınız mezuniyet töreninizde en şık halinizle var olmak için vücut proporsiyonunu göz önünde bulundurmalısınız. Vücut tipiniz, ten renginiz, balonun yapılacağı mekan, karakteristik özellikleriniz gibi ruhunuzu yansıtan mezuniyet elbiseleri modellerinden yana seçim yapabilirsiniz. Büyük beden abiye seçenekleri bu noktada faydalı olacaktır. Tarzınız ve vücut tipinizi uygun perspektiften değerlendirerek uzun boyluysanız midi boy elbiseler tercih edebilirsiniz Örneğin; armut tipi bir vücuda sahipseniz bel ya da göğüs altından kuşaklı elbiseleri tercih edebilirsiniz. Daha ince hatlara sahip bir vücudunuz varsa geniş askılı elbiseler uygun seçimler olacaktır. Minyon bir vücudunuz varsa da dekolteli ve mini elbiselerle şık görünebilirsiniz. 

Ortaokul Mezuniyet Töreni İçin Kıyafet Önerileri

Ortaokul eğitimini tamamlayan gençler hem yeni bir eğitim hayatına başlamanın hem de mezun olmanın olmanın mutluluğunu yaşar. Ortaokul kep töreni kıyafetleri genellikle okullar tarafından tek tip şeklinde belirlenirken, balo kıyafetleri kişilere özeldir. Ortaokul mezuniyet töreni için hem şık hem de yaşa uygun bir seçim yapılmalıdır. Pastel tonlarda, abartıdan uzak mezuniyet elbiseleri veya bluz etek kombinasyonları ile geceye uygun hale gelebilirsiniz. Ayakkabı tercihinde ise uzun süre rahatsız etmeyecek sade ve şık bir tercih yapabilirsiniz. 

Lise Mezuniyet Töreni İçin Zarafetin Anahtarı

8. sınıf mezuniyeti sonrası başlayan lise hayatının habercisi olan bu özel gecede gençler adeta gecenin yıldızı olma hayali kurarlar. Bunun için en uygun kıyafeti bulmak ise önemli bir detaydır. Gecenin zarafetini üzerinde taşımak isteyen genç kızlar genellikle uzun ve zarif elbiselerden yana tercih yaparlar. 

Zarif danteller, payetler ve drapeler ile şık bir görünüm elde etmek mümkündür. Renk seçiminde ise koyu tonların yanı sıra pastel tonlar ideal olacaktır. Şık detaylarla bezenmiş elbiseleri tamamlamak için de düşük ve orta topuklu ayakkabılar tercih edilebilir. Mezuniyet töreni veya parti gecesinde konforlu bir zaman geçirmek için estetik olmak kadar rahatlığı da ön planda tutmak gerekir. 

Askısı Gümüş Detaylı Sırtı Bağlamalı Eteği Katlı Kısa Abiye Petrol
Yukarıdaki görsele tıklayarak ürünümüze ulaşabilirsiniz.

Üniversite Mezuniyet Töreni İçin Şık Kombinler

Üniversite mezuniyeti, gençlerin hayatında önemli bir dönüm noktasını temsil eder ve büyük bir başarı olarak kutlanır. Bu özel törenler genellikle resmi bir atmosferde gerçekleşir. Dolayısıyla katılımcıların kıyafet seçimlerine özen göstermeleri beklenir.

Cübbenin içine abiye tulum gibi tek parça kıyafetler uygun olabileceği gibi sade ve abartıdan uzak elbiseler de şıklığınızı tamamlayacaktır. Siyah, lacivert, bordo, koyu yeşil gibi sofistike renklerin yanı sıra pastel tonlarda da seçim yapabilirsiniz. Cübbenin formunu bozmayacak ve uyum içerisinde kullanabileceğiniz mezuniyet abiyeleri ile gün boyu rahat edebilirsiniz. 

Mezuniyet Törenine Katılan Anneler İçin Eşsiz Öneriler

Okuldan mezun olunan günler, öğrenciler kadar ebeveynler için de heyecanlı geçen bir süreçtir. Törende hem şık hem de bu özel günün önemine uygun bir kıyafet seçimi yapmak önemlidir. Resmiyet gerektiren bir ortam olması nedeniyle anneler mezuniyet töreninde uzun veya orta uzunlukta bir elbise seçebileceği gibi pantolon bluz kombini de yapabilirler. Renk seçimi olarak ise klasik renklerden yana tercih yapmak ortama uyum sağlamada faydalı olacaktır. 

Mezuniyette Nasıl Ayakkabı ve Aksesuar Seçilmeli?

Ayakkabı ve aksesuarlar, şık bir kıyafetin vazgeçilmez tamamlayıcısıdır. Uyumlu renkler, konforlu, tarz, kaliteli malzemelerden üretilen ayakkabı ve çanta gibi aksesuarları uyum içerisinde kullanarak parti gecesi veya mezuniyet töreni sırasında daha şık görünebilirsiniz. 

Uzun bir gece veya gün olacağı için ayakkabıda şıklık kadar konforu da göz önünde bulundurmalısınız. Renk uyumu noktasında ise kıyafetinizin renkleri belirleyici etken olacaktır. Mezuniyet abiyeleri ile uyum içerisinde olan kaliteli ve konforlu bir ayakkabı, takılar ve çanta ile programı keyifli bir şekilde tamamlayabilirsiniz. 

Daha Eski Gönderi
Daha Yeni Gönderi

Fırsat alarmı!

Üye olun ve ilk siparişe özel %10 indirim fırsatını kaçırmayın!

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Ara

Alışveriş Sepeti

Tüm Siparişler 3 gün içerisinde kargoda!